Vanaf 25 mei 2018 zal de Autoriteit Persoonsgegevens (AP), de Nederlandse privacytoezichthouder, de nieuwe privacywet (AVG) gaan handhaven. Alle vormen van verenigingen, dus ook GeoBusiness Nederland, moeten aan de AVG voldoen. De nieuwe wet verwacht van verenigingen om actief veel stappen te ondernemen: alles omtrent privacy uitzoeken, regelen en vastleggen. 

GeoBusiness Nederland neemt op dit moment alle noodzakelijke maatregelen om te voldoen aan de AVG. Dit geldt met name voor onze administratie, CRM systeem, website en uitingen via social media zoals Twitter en LinkedIn. Daarom uw aandacht voor het volgende:   

Tijdens bijeenkomsten van GeoBusiness Nederland worden over het algemeen foto's gemaakt door het bureau. Deze foto's worden door GeoBusiness Nederland gebruikt in verslagen, op haar website en op haar Twitter en LinkedIn kanalen. In het kader van de AVG wetgeving die per 25 mei 2018 ingaat zullen wij u vanaf heden bij iedere registratie voor een bijeenkomst vragen of u hiermee akkoord gaat. Registreren voor een bijeenkomst betekent dan dat u ook akkoord gaat met het gebruik van foto's die genomen worden tijdens de bijeenkomst voor bovengenoemde doeleinden.