Tijdens de Open Geodag heeft Camille van der Harten, directeur van GeoBusiness Nederland een workshop verzorgd over het doorbraakproject Open (geo)data met als titel: "het Wegnemen van belemmeringen rondom open data".

de Open Geodag 2013
Op 6 juni organiseerde Geonovum de Open Geodag 2013. Een dag vol workshops en presentaties, met een meet and greet the experts en een heuse modellencatwalk! Onderwerpen die centraal stonden waren de laatste ontwikkelingen rond de Omgevingswet, de gebruiksmogelijkheden van nationale geo-voorzieningen, nieuwe relaties voor IMGeo, Sensoren en linked open data.
 
Presentatie Camille van der Harten
Tijdens de Open Geodag heeft Camille van der Harten, directeur van GeoBusiness Nederland een workshop verzorgd over het doorbraakproject Open (geo)data met als titel: "het Wegnemen van belemmeringen rondom open data".

De presentatie kunt u hier downloaden.

Open (geo-)data als grondstof voor groei en innovatie
Het doorbraakproject: "Open (geo-)data als grondstof voor groei en innovatie” heeft als doel om met behulp van open data de belemmeringen voor het breed gebruik van ICT(-kennis) weg te nemen. Daarbij ligt de nadruk niet alleen op het (her)gebruik van open data, maar vooral ook op de wijze waarop en de voorwaarden waaronder open data beschikbaar is voor het bedrijfsleven. Een onderdeel van het doorbraakproject is het Open Data Innovatie Netwerk (ODIN), met als doel het versnellen van het innovatieproces rondom open (geo-)data onder meer door het organiseren van estafettebijeenkomsten.