De GeoBuzz 2017 vond op 21 en 22 november 2017 plaats in 1931 Congrescentrum in 's-Hertogenbosch.

Ruim 1200 bezoekers, verdeeld over 2 dagen, bezochten de GeoBuzz dit jaar. Er waren ruim 60 standhouders, voor het grootste deel bedrijven uit de achterban van GeoBusiness Nederland. Het thema van deze GeoBuz was: 'Geo versnelt'. Dit jaar werd het programma voor een groot deel ingevuld door bedrijven en partners zoals Tensing (FME Café), Kadaster, Dataland en OSGeo.nl. GeoBuzz partner Geo-Informatie Nederland (GIN) had dit jaar ook een eigen programma. 

De eerste dag werd geopend door Ed Nijpels, voorzitter van GeoBusiness Nederland, en twee inspirerende key-notes van Elmar Eisemann en Tessie Hartjes.

Dag 1a

Elmar Eisemann gaf een inkijk in de fascinerende wereld van computer graphics en visualisation voor 'large-scale en big data'. Tessie Hartjes presenteerde de plannen van de ultime start-up van Nederland: Lightyear - de eerste volledige zon aangedreven auto - die door zon aangedreven elektrisch rijden voor iedereen bereikbaar moet maken.

Aan het eind van de eerste dag werd de netwerkborrel geopend door Wethouder Huib van Olden van de gemeente 's-Hertogenbosch en werd door Dataland de jaarlijkse prijs: 'De pluim van Dataland' uitgereikt aan Hannke Kunst (trekker VIVO).

De tweede dag werd geopend door Theo Thewessen, die samen met Karin Akkers, Ed Fennema, Toine Hattink en Cassandra Vughts lieten zien dat je een slimme stad niet alleen bouwt. 

Dag 2

De tweede dag was ook gericht op de jonge generatie en studenten. De behoefte aan goed geschoold en gekwalificeerd personeel is groot in onze sector. Tijdens het middagprogramma op deze tweede dag van de GeoBuzz werd hier uitgebreid aandacht aan gegeven.

Nu op naar GeoBuzz 2018 - de vijde editie alweer! Hou de GeoBuzz Website in de gaten voor het laatste nieuws.