Image
Terug naar het overzicht

bijeenkomst Platform BIM 3D

15 september 2021 van 10.00 tot 12.00 uur
volgt

Tijdens de laatste bijeenkomst van platform 3D/BIM en Circulaire Bouw is al aangekondigd dat wij met de leden gaan nadenken over de propositie van dit programma.

Wij zien een hele duidelijke trend ontstaat naar het gebruik van Digital Twin. Diversen opdrachtgevers investeren met kennissessie en pilotprojecten in het gebruik van de Digital Twin. Dit biedt voor de GeoBusiness leden kansen. Wij zijn van mening als de GeoBusiness leden samenwerken en/of een duidelijke visie hebben op deze ontwikkeling, dat het voor onze leden meer kansen biedt.

De ontwikkeling van de Digital Twin willen we in een tweetraps raket uitvoeren. De eerste trap is onze interne behoefte van de leden definiëren en de tweede trap is contact zoeken met overheden/wetenschap/potentiële opdrachtgevers om kennis en ervaring te delen.

Wij willen jullie uitnodigen om, fysiek, met ons van gedachte te wisselen over de invulling van dit thema. Vragen die wij graag beantwoord zien zijn:

  1. Hoe kunnen de leden van GeoBusiness zich beste voorbereiden op deze marktverandering
  2. Welke definitie geven wij aan Bim en Digital Twin, wat betekent dat voor onze gemeenschappelijke dienstverlening.
  3. De kansen en bedreigingen van digital twins gezien vanuit de GBN leden in relatie tot het speelveld markt-overheid
  4. Welke facetten van de Digital Twin kunnen de leden invullen.
  5. Hoe kunnen de leden samenwerken om beter voor de dag te komen.
  6. Hoe gaan de potentiële klanten ons vinden, hoe zorgen wij ervoor als een potentiële opdrachtgever iets wil met een Digital Twin, dat GeoBusiness het platform is om de juiste leverancier te vinden.

Uitnodiging volgt