Terug naar het overzicht

Nationaal Geografisch Planologisch Symposium 2018 - 'The Challenge, Re-thinking Climate change'

16 februari 2018 van 09.00 tot 17.00 uur
WUR - Wageningen
Op 16 februari 2018 zal het 10de Nationaal Geografische en Planologisch Symposium (NGPS) plaatsvinden met als thema: 'The Challenge, Re-thinking Climate change'. Dit is een jaarlijks terugkerend evenement - met een tiende editie in 2018.
 
Het NGPS zoket partners die kunnen helpen dit symposium mogelijk te maken. Als partner kunt u het NGPS steunen met een financiële bijdrage in de orde van € 50 tot € 500. Met deze bijdrage kan een eigen workshop of lezing worden georganiseerd en ontvangt de partner een aantal vrijkaarten voor het Symposium. Door deze ondersteuning wordt een groot netwerk bereikt van meer dan 1500 studenten verdeeld over de eerder genoemde studieverenigingen: ambitieuze en mogelijk toekomstige werknemers.
 
Neem voor partner mogelijkheden of informatie contact op met: NGPS Organisatie
 
Voor meer informatie:
 
Of kijk eens op website:  Website NGPS SymposiumFacebook; of LinkedIn NGPS
 
Over het Symposium
 
Het Symposium zal plaatsvinden in Wageningen, met de WUR (Wageningen Universiteit) als gastheer.
Dit evenement wordt altijd georganiseerd vanuit een samenwerking van alle studieverenigingen Geografie, Planologie en Milieu.
Hiertoe behoren LBN Battuta – Groningen, Sarphati – Amsterdam, Mundus – Nijmegen, Vugs - Utrecht en Genius Loci – Wageningen. 
 
Op dit evenement komen studenten van deze verschillende studies bijeen. Elke stad heeft zijn eigen kijk en een andere invalshoek op het thema. Dit zorgt ervoor dat er op het NGPS interessante interacties en discussies plaatsvinden. Dit biedt een prettig platform om ambitieuze studenten en jonge professionals te ontmoeten in een officieuze sfeer.
 
Met het vraagstuk "hoe kunnen we omgaan met de klimaatverandering" gaan we naast de risico's die klimaatverandering ons brengt, ook de mogelijkheden die klimaatverandering ons biedt exploreren. Hiermee wordt getracht een frisse blik op het klimaatvraagstuk te werpen, waar in de samenleving mee gewerkt kan worden.  Tijdens het symposium zullen verschillende interessante sprekers het hebben over de risico’s en kansen die in klimaatverandering liggen. ?Ook zijn er interactieve workshops, waarbij de bezoekers zelf met het thema aan de slag kunnen. Enkele sprekers en/of workshopbegeleiders zijn o.a.: Milou van Mourik van het ministerie van Milieu, Leon Valkenburg van ingenieursbureau Witteveen en Bos en Frank Wouters van Geoserve.