Terug naar het overzicht

NCG bijeenkomst in het teken van de huidige MSc opleidingen 'geo'

17 april 2018
Fugro, Leidschendam

In de ochtend van 17 april 2018 willen het Nederlands Centrum voor Geodesie en Geo-Informatica (NCG) vanuit de  commissies Geo-Informatie Infrastructuur (GII) en  Ruimtelijke Basisgegevens (RB) een bijeenkomst organiseren in het teken van de huidige MSc opleidingen.

In dat kader is er reeds een uitnodiging gestuurd naar opleidingscoördinatoren/ opleidingsdirecteuren van de volgende opleidingen:

- UU/WUR/UT/TUD MSc GIMA

- WUR MSc Geo-Information science

- VU MSc Unigis

- UT/ITC MSc (track) Geoinformatics

- TUD MSc Geomatics

Doelgroep voor deze bijeenkomst zijn NCG leden (uit overheid, bedrijfsleven, onderzoek vertegenwoordigers) en leden van GeoBusiness Nederland (zoals de commissie Onderwijs) 

Waarom deze bijeenkomst:

  • Het eerste doel van de bijeenkomst is elkaar informeren, want er hebben zich op ons vakgebied en in de bijbehorende opleidingen de laatste jaren een groot aantal nieuwe ontwikkelingen voorgedaan.

Aan elke opleiding is daarom gevraagd een bondige inhoudelijke presentatie van huidig curriculum (eventueel plannen) en statistieken te verzorgen.

  • Het tweede deel bestaat uit de reflectie vanuit de NCG-leden en GeoBusiness op de opleidingen, en mogelijke aanbevelingen. Oftewel dekken de huidige opleidingen de behoefte vanuit het werkveld?

Opgeven:

U kunt zich nu al opgeven via info@ncgeo.nl onder vermelding van naam, instantie en e-mail adres. (Er is ruimte voor maximaal  60 personen)