Image
Terug naar het overzicht

Platform Energietransitie en Klimaatadaptatie

17 mei 2022 van 10.00 tot 12.00 uur
online via Teams

Programma
Na een korte inleiding door Platformmanager Bas Bijtelaar zullen Wim de Olde, Hans Postema en Wout van Voornveld van de GasUnie ons mee nemen in de energiewereld.

De vernieuwingen in de energiewereld gaan ongekend snel. Nieuwe energiedragers als warmtenetten en waterstof, maar ook energie omzettingen (b.v. groene waterstof, Power-to-Gas) duiken als vanuit het niets op. Eén ding blijft daarbij zwaar onderbelicht: hoe richten we de nieuwe informatievoorziening tussen al die vormen van energie in, onderling, maar ook met de omgeving, dus eigenlijk tussen alle energie(transport) bedrijven en de partijen die daarin participeren. De bestaande data-inrichting is vanuit de historie vooral gebaseerd op de eigen organisatie of zelfs organisatieonderdeel (Cylinder of Excellence) en veel minder op data-uitwisseling voor andere doelen dan waarvoor het initieel bedoeld waren. Het lijkt erop dat we de energietransitie gaan winnen op procestechnologisch vlak, maar dat we het op het gebied van informatievoorziening verliezen.
 
In deze sessie verkennen we de (informatie/data) barrières die op de weg liggen naar een verbonden wereld, kijken we naar een praktijksituaties. We stellen het Accelerator Platform voor (een toekomstvast concept voor informatieverkenning) en vragen om input en/of ideeën.

Leden van GeoBusiness NL hebben een mail ontvangen met aanmeld mogelijkheid.

Wil je graag een collega aanmelden neem dan contact op met Anke (a.vandellen@geobusiness.nl).