Terug naar het overzicht

Dataland Congres 2017

15 juni 2017 van 09.00 tot 18.00 uur
Het Spant! - Bussum

 

 

Het spel van de Omgevingswet wordt volop gespeelden nietalleen door gemeenten. Ook de departementen, de provincies en waterschappen spelen mee, elk met eigen

spelregels: een eigen taal, eigen belangen en eigen wensen. Rond de Omgevingswet is inmiddels een imposante structuur ontstaan, een keten van formele en ook informele samenwerkingsverbanden van organisaties die allemaal een ‘probleem’ hebben, maar ook meedenken en een rol (willen) hebben bij de organisatie en/of uitvoering van de Omgevingswet. De ketenstructuren worden complexer en de samenwerking wordt hectischer. Een goede samenwerking is echter een voorwaarde voor slagen.

Ons congres speelt zich af op het speelveld van de 388 gemeenten. Samen gaan we het gesprek aan met de belangrijkste medespelers op ons speelveld – onze ketenpartners – over de keten die samenhangt met de gemeentelijke (geo-)informatiehuishouding voor de Omgevingswet:

  • Hoe zit het met de positie van de 388 gemeenten op het speelveld van de Omgevingswet?
  • De ketenpartners leggen hun kaarten op tafel: wat is hun grootste ‘probleem’ binnen de keten in het kader van de (geo-)informatie-infrastructuur van de Omgevingswet?
  • Hoe kunnen we in goed overleg deze ‘problemen’ in de keten aanpakken, zodat we ons samenspel kunnen verbeteren.

Speel het spel met ons mee en betreed op 15 juni  het Spant! te Bussum het gemeentelijk speelveld  voor een boeiend samenspel.