De commissie Innovatie werkt aan een gunstiger innovatieklimaat voor geo-bedrijven en draagt bij aan een innovatieve uitstraling van de sector.

In 2016 heeft deze commissie 4 regionale workshops 'Open Data in Business' georganiseerd. Doel van deze workshops was om het gebruik van open data in bestaande bedrijfsprocessen inzichtelijk te maken. Download het eindrapport hier.

In 2017 heeft de commissie gewerkt aan een Manifest gericht op de 'professionele overheid'. In dit manifest pleitten wij voor een overheid die de kennis en de middelen heeft om een regierol te kunnen vervullen in de digitalisering van onze samenleving. Aan de hand van 4 deelgebieden beschrijven wij hoe de overheid en de private sector zouden kunnen en moeten samenwerken. Wij zien dat digitalisering permanent Bêta is en dit vraagt om andere vormen van samenwerking en aanbesteding. De overheid constateert dit ook en heeft dit verwoord in het rapport 'Maak Waar!', gemaakt in opdracht van het Ministerie van BZK in 2017. 

De commissie zet zich in om de digitalisering vorm te geven door het beïnvloeden van de samenwerking tussen bedrijven en tussen bedrijven en de betrokken overheidsorganisaties.  

Verder lezen:

Manifest Van GEOBETEN naar GEOBETER (28 september 2017)

Rapport Maak Waar! (18 april 2017)

Voor meer informatie hierover en over de activiteiten van deze commissie kunt u mailen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voorzitter:

Rob Beck (Neo)

Vanuit het bestuur:

Matthias Snoei (SWIS)

Leden:

Camille van der Harten (GeoBusiness Nederland)

Patrick de Groot (Imagem)

Andreas Hoogeveen (HasKoningDHV)

Jan Roodzand (Ruimteschepper)

Erik van Hilten (Vicrea)

Nus Jurgens (Nazca-I)

Erik Goris (Vermeer Expertise)