lidnummer 1063

KPN is de toonaangevende leverancier van Telecommunicatie- en IT-diensten in Nederland en biedt consumenten vaste en mobiele telefonie, internet en televisie. Voor zakelijke klanten verzorgt KPN complete Telecommunicatie- en IT-oplossingen. KPN Corporate Market (voorheen Getronics) biedt wereldwijd ICT-diensten aan en is marktleider in de Benelux op het gebied van infrastructuur- en netwerkgerelateerde IT-oplossingen.

In Duitsland en België volgt KPN een meer-merkenstrategie in de mobiele markt en neemt daar met E-Plus en BASE een derde positie in. KPN beheert met iBasis een efficiënte, op IP gebaseerde infrastructuur waarop wereldwijd wholesale-netwerkdiensten worden aangeboden aan andere operators.

Groot portfolio

Het portfolio aan kwaliteitsproducten van KPN is groot. Verschillende doelgroepen worden via aparte merken bediend. Consumenten in Nederland kiezen uit KPN (vaste en mobiele telefonie voor gezinnen), Hi (mobiele telefonie voor jongeren), Telfort (mobiele telefonie en internet zonder opsmuk) en XS4ALL (de vernieuwende internetprovider).

Nederland, Duitsland en België hebben verder de mobiele telefoniediensten van Simyo (scherp geprijsde simcard) en Ay Yildiz (gericht op de Turkse gemeenschap). BASE en E-Plus zijn zowel in België als Duitsland het derde mobiele-telefoniemerk. De Nederlandse en internationale zakelijke markt heeft voor hun hele reeks aan diensten de beschikking over de merken KPN, Getronics, XS4ALL, Gemnet, Newtel en CSS. I-Basis tot slot, is een van ’s werelds grootste carriers van internationaal spraakverkeer.

Per 31 december 2010 bediende KPN 42 miljoen klanten, waarvan 33,9 miljoen mobiele klanten, 4,4 miljoen met een vaste telefoonaansluiting, 2,5 miljoen met een internetaansluiting en 1,2 miljoen televisieklanten. Met 19.192 FTEs in Nederland (30.599 FTEs voor de hele groep) behaalde KPN in 2010 een omzet van EUR 13,4 miljard en een EBITDA van EUR 5,5 miljard.