Vicrea

www.vicrea.nl

lidnummer 1107

Vicrea Solutions (Vicrea) werkt vanuit een business model dat gebaseerd is op haar geregistreerde Spatial-it concept. Daarmee levert Vicrea oplossingen die grote groepen gebruikers voorzien van de voor hen relevante informatie. Deze informatie bevat typisch zowel administratieve en (geo)grafische componenten.

Het spatial platform wordt gebruikt om grote hoeveelheden gegevens op een in-en overzichtelijke wijze te presenteren. Daarnaast biedt deze omgeving een gedegen platform om informatie vanuit verschillende bronnen te integreren. Spatial-it onderscheidt zich van traditionele GIS omgevingen. Het gaat niet om “het tonen van aan een kaart gekoppelde gegevens” maar juist om het zoeken naar “hoe kan ruimtelijke informatie maximaal bijdragen aan de informatievoorziening”. Dit resulteert in een goede balans tussen administratieve en ruimtelijke gegevencomponenten (veelal geïntegreerd binnen één scherm).

Vicrea introduceert haar innovatieve spatial technologie binnen nieuwe toepassingen en biedt traditionele CAD/GIS gebruikers de kans hun (omvangrijke) investeringen in het verzamelen en onderhouden van ruimtelijke data te laten renderen door het realiseren van organisatiebrede toegang.

Vicrea is actief in de marktsegmenten: Overheid en Infrastructure Management. Voor de lokale overheid worden standaard producten en projectmatige diensten geleverd. Binnen Infrastructure Management worden organisaties die Energie- en TransportNetwerk infrastructren beheren vooral projectmatig ondersteund. Vicrea kan totaal oplossingen, inclusief de onderliggende soft- en hardware componenten leveren. Vicrea is (o.a.) business partner van Intergraph, ESRI, Autodesk, CadCorp, Oracle en HP.