Na 2,5 jaar komen we weer bij elkaar op 23 en 24 mei! Er is een mooi programma samengesteld rondom 4 thema’s,
Maandag 23 mei: Klimaat & Energie, Mobiliteit, Digital Twins, Open-GIS, Markt Ontwikkelingen & de Geo-Inspriatiedag.
Dinsdag 24 mei: Omgevingswet, Digital Twins, Open-GIS, Markt Ontwikkelingen en Studenten-programma.
Heb jij je al aangemeld? Het wordt een echte netwerkdag. Bijna een reünie na 2,5 jaar. De deelname is gratis. Meld je nu aan via https://geobuzz.nl/inschrijven/
Digital Twins (23 en 24 mei) Het thema Digital Twin is omvangrijk, met presentaties op beide dagen. Op 24 mei is er naast de vele presentaties een interactief programma.
Digital Twins heeft inmiddels een behoorlijk hype-gehalte en wordt te pas en te onpas gebruikt. De grote vraag is hoe deze technologie ons land gaat helpen om de maatschappelijke opgaven aan te pakken.
Pieter van Teeffelen (directeur van het BIMloket) opent op 24 mei en gaat in gesprek met Jantien Stoter (TUDelft), Bart Brink (Digital Director VK Group), Henk Scholten (Geodan) en Tineke Kemperman (gemeente Den Bosch). Wat blijft er na de hype over van alle verwachtingen en wat gaat het ons echt helpen?
Met zijn gesprekspartners verkent Pieter drie onderwerpen:
Data staat centraal in de wereld van digitale tweelingen. Het delen van deze data op grote schaal komt echter niet zomaar op gang, maar vraagt om nieuwe businessmodellen in diverse sectoren. Hoe ver zijn we in Nederland met deze transitie?
Met digitale tweelingen modelleren we de werkelijkheid en voorspellen de effecten van grote ingrepen, maar hoe betrouwbaar is dat?
Digitale tweelingen van de fysieke leefomgeving brengen ons dichter bij de gebruiker. Hoe houden we de toepassing verantwoord en welke afspraken zijn daarvoor nodig, zodat bedrijfsleven, kennisinstellingen en overheden mee blijven doen.
In drie Beschouburgen wordt vervolgens dieper ingegaan op deze onderwerpen. Theo Thewessen (Geodan) en Jan Bruijn (Geonovum) beschouwen met gasten en deelnemers de problematiek.
Klimaat (23 mei) Het thema klimaat is op 23 mei geprogrammeerd. In de plenaire zaal zijn er 5 inspirerende lezingen over de klimaatproblematiek en de wijze waarop de Geosector bijdraagt aan oplossingen. We starten met niemand minder dan Ed Nijpels, de voorzitter van het landelijk klimaatberaad. De lezingen worden ingeleid door Douwe Blanksma van Ruimteschepper. Naast deze “grote” lezingen is er een scala aan presentaties in 5 zalen.
Mobiliteit (23 mei) Het thema mobiliteit is ingebed tussen twee prachtige plenaire verhalen. Geopend wordt met een presentatie van prof.dr. Henk Meurs (Radboud University) en er wordt afgesloten met een verhaal over de ontwikkeling van de Nederlandse auto: Lightyear. De nieuwe generatie elektrische auto, die zichzelf voorziet van energie via zonnepanelen. En, een Hollands product. Gastheer Joost de Bruijn van Dat ontvangt beide sprekers en hopelijk velen van u. Tussen deze bijzondere presentaties zijn er diverse presentaties.
Omgevingswet (24 mei) De omgevingswet houdt ons bezig. En met name de ontwikkeling van het DSO. Op 1 januari 2023 is het eindelijk zo ver: de wet wordt ingevoerd. Op GeoBuzz besteden wij hier haast vanzelfsprekend aandacht aan.
We starten met een tweeluik met Arco Groothedde (programmadirecteur DSO) en Symone de Bruin (concerndirecteur Gemeente Apeldoorn en voorzitter van het Netwerkoverleg Gebruikers) o.l.v. Prof. Jaap Zevenbergen (University of Twente).
Daarna zijn er twee beschouwburgen met als vraagstelling: “Anders organiseren om de omgevingswet te laten werken, een inventarisatie van positieve mogelijkheden.” Onder leiding van Leon Hendriks (Aerovision) gaan Marien de Bakker (HAS) Anneke Spijker en Niels de Graaf (Imagem) met jou in gesprek.
Naast dit bijzondere programma zijn er in 4 zalen presentaties.
Beurs en netwerken GeoBuzz is in de eerste plaats een netwerkevenement. Elkaar ontmoeten, daar gaat het om. Dat gebeurt op de beursvloer waar veel bedrijven aanwezig zijn. Ontmoet elkaar en maak kennis met al deze bedrijven.