Image
04 juni 2024

Er wordt momenteel zowel door een samenwerking tussen Zondag Opleidingen en HAS Hogeschool als door Hogeschool Saxion en TU Delft gewerkt aan nieuwe opleidingen Geodesie.

Microcredential Geodesie

De opleiding Microcredential Geodesie biedt Zondag Opleidingen aan in samenwerking met Hogeschool HAS. Zondag Opleidingen is een van de leden van GeoBusiness NL die commerciële opleidingen aanbiedt. Microcredentials certificeren de leerresultaten van kleine leerervaringen, zoals een korte cursus of opleiding. Het is een flexibele en gerichte manier om mensen te helpen de nodige kennis, vaardigheden en competenties te ontwikkelen voor hun persoonlijke en professionele ontwikkeling.

De opleiding Microcredential Geodesie is een vervolg op de opleiding MBO Landmeetkunde, de opleiding Landmeetkundige 3A en 3B en de opleiding Hogere Landmeetkunde. Wij leiden in deze opleiding Landmeetkundigen op, die zich verder willen specialiseren op het gebied van de Geodesie en Geo-ICT.

Al een aantal jaren wordt de opleiding HBO Geodesie op de Hogeschool van Utrecht niet meer gegeven. Vanuit deze HBO Geodesie opleiding zijn juist die onderdelen gekozen die relevant, maar ook actueel zijn voor zowel de Landmeetkundige als voor de Operator. Daarbij is in de ontwikkeling van deze opleiding ook gekeken naar het perspectief en toegevoegde waarde voor de opdrachtgever. Met deze insteek is de opleiding HBO Geodesie ontwikkeld door HAS Hogeschool en Zondag Opleidingen.

Bachelor Geo Media & Design en master Geodesie

Daarnaast verkennen Hogeschool Saxion en TU Delft de mogelijkheden om te starten met respectievelijk een associate degree- en een bacheloropleiding Geo Media & Design en een master-opleiding in Geodesie. Deze initiatieven van de Hogeschool Saxion en TU Delft ondersteunen wij vanuit het Platform Onderwijs van GeoBusiness NL graag en daarom brengen wij dit nogmaals onder de aandacht van onze leden. 

De vragenlijsten kunnen worden ingevuld tot 14 juni 2024.

Wij werken voor deze initiatieven niet alleen nauw samen met beide onderwijsinstellingen, maar ook met Geo-Informatie Nederland (GIN). Het kan dan ook zijn dat je al bent geïnterviewd door Saxion of TU Delft in het kader van het onderzoek naar deze opleidingen of de vragenlijsten al hebt ingevuld. Je hoeft dan uiteraard niets te doen. Mocht dat niet zo zijn, dan wordt je medewerking heel erg op prijs gesteld.

Wat vragen we van jou?
Hogeschool Saxion en TU Delft vragen twee acties van je:

  1. Dat je als werkgever de vragenlijsten invult en
  2. Een andere vragenlijst doorzet naar relevante professionals in je organisatie.

Onder werkgever verstaan we de personen die invloed hebben op het aannamebeleid van je organisatie. Ben jij dat niet, stuur deze mail dan door naar de verantwoordelijke in je organisatie.
Een grote response op deze enquêtes is van belang om de twee initiatieven te laten slagen.
 
Voor jou als werkgever
Voor het onderzoek maken de onderwijsinstellingen de behoefte aan uitbreiding of vervanging van het personeelsbestand en de behoefte aan op-, om- of bijscholing van zittend personeel inzichtelijk. Hieronder vind je twee linkjes naar vragenlijsten voor personen die invloed hebben op het aannamebeleid van je organisatie.
 Het invullen van iedere vragenlijst neemt ongeveer 5 minuten in beslag. 


Voor de professionals in je organisatie
Saxion wil daarnaast beeld krijgen van de belangstelling voor de Geo Media & Design opleidingen in deeltijd bij werknemers. Wij vragen je om deze mail binnen jouw organisatie door te zetten naar de medewerkers die je beschouwt als een mogelijke doelgroep voor deze deeltijdopleidingen.
Het invullen van de vragenlijst neemt ongeveer 5 minuten in beslag. In de vragenlijst vinden werknemers meer informatie over de opleidingen.
Werknemers kunnen hier de vragenlijst voor de Geo Media & Design opleidingen invullen.