Image

Douwe Blanksma

Bestuurslid
mede-eigenaar Ruimteschepper BV

Douwe Blanksma is initiatiefnemer en mede-eigenaar bij Ruimteschepper BV en vanuit coo:perations bv actief als Motivator, Activator en Organisator onder het persoonlijke motto: “lol, continuïteit en geld; en wel in die volgorde!”.

Sinds 1 januari 2012 ben ik als bestuurslid voor GeoBusiness Nederland actief. Mijn invulling van de secretaris functie is vooral gericht op verbindingen leggen, communicatie en werving. Speciale aandacht en interesse heb ik daarbij voor de Onderzoek en Onderwijs connecties.

Persoonlijk: Ik heb grote affiniteit met de Geo-sector: eind 80-ger-jaren raakte ik betrokken bij een groepje experts in geografische toepassingen. Binnen het toenmalige softwarehuis lukte het niet de mensen als kennisteam te laten opereren. Uit onvrede met dit gegeven en het gebrek aan plezier heb ik samen met Pim Groot in 1990 ISIS Benelux opgericht. Zelf ben ik geen geo-expert maar voel me aangetrokken tot de materie, de mix van expertises en het plaatje dat meer zegt dan 1000 woorden en zeker mooier is dan een database dump. Met mijn ict-achtergrond verbaas ik me regelmatig over hoe projecten en organisatorische kwesties in geo-ict er aan toe gaan. Er blijft tot op de dag van vandaag veel te leren en te verbeteren.

Motivatie voor GeoBusiness Nederland: De branchevereniging kan zich verder ontwikkelen als krachtig kennis- en zakencentrum voor en door de leden. Verbindingen maken met andere domeinen en technologische werkvelden vind ik belangrijk en motiveert mij me daarvoor in te zetten. Bij voorkeur te realiseren op zodanige wijze dat de er vanuit de Geo-sector op politiek-, onderwijs-, werkgevers- en werknemers-vlak duurzame relaties ontstaan waarmee de BV Nederland nationaal en internationaal nog beter zaken kan doen.

Voor meer informatie zie het linkedin profiel van Douwe Blanksma.

Image