Welkom op de startpagina van de Basisregistratie Grootschalige Topografie

Op deze pagina vindt u een overzicht van leden van GeoBusiness Nederland die BGT-producten en -diensten aanbieden. Tevens vindt u meer informatie over de BGT en alle links naar berichtgeving en informatie over dit onderwerp zoals de verklaring tussen GeoBusiness Nederland en het SVB-BGT waarin uitleg wordt gegeven over de rollen van het Samenwerkingsverband Basisregistratie Grootschailge Topografie (SVB-‐BGT) en het geo-bedrijfsleven en de betekenis hiervan voor alle partijen in het BGT-proces.

Voor actuele informatie over de BGT gaat u naar de website https://bgtweb.pleio.nl/

Op woensdag 21 januari 2015 vond een drukbezochte ochtend plaats over de BGT Transitie Aanpak 2015. De presentaties kunt u hieronder downloaden:

Op dinsdag 3 juni 2014 vond een drukbezochte BGT-Informatiemiddag plaats voor leden van GeoBusiness Nederland. De presentaties kunt u hieronder downloaden:

Onderstaande  lidbedrijven zijn actief in de BGT. Klik op het lidbedrijf voor meer informatie over hun producten en diensten.

Azimuth Geodetic

Crotec

Cyclomedia

Esri Nederland

Fugro GeoServices B.V.

Geodan

Sweco

NedGraphics B.V.

MUG Ingenieursbureau

Neo

Antea Group

Vicrea

Kragten

Over de BGT

Wat is de Basisregistratie Grootschalige Topografie? De Basisregistratie Grootschalige Topografie (BGT) is een gedetailleerde (in vaktaal: grootschalige) digitale kaart van heel Nederland. Daarin worden alle objecten als gebouwen, wegen, water, spoorlijnenen groen op een eenduidige manier vastgelegd. Als de kaart in 2020 klaar is, dan kunnen alle overheden deze gebruiken als ondergrond voor uiteenlopende doelen. Bijvoorbeeld voor het inplannen van groenbeheer, het in beeld brengen van de bevolkingssamenstelling, het presenteren van plannen voor stadsvernieuwing of het vastleggen van evacuatieroutes. In feite is de BGT een digitaal bestand met actuele gegevens over de inrichting van Nederland. De BGT wordt ontwikkeld door de overheid. Voor de concrete realisatie werken verschillende overheidsorganisaties intensief samen. De BGT is een belangrijk onderdeel van het stelsel van basisregistraties. Basisregistraties maken eenmalig inwinnen en meervoudig gebruik mogelijk. Door de gegevens in de BGT eenduidig op te slaan, zijn ze herbruikbaar voor alle overheidsorganisaties die deze gegevens nodig hebben. Opnieuw inwinnen of intekenen van dezelfde gegevens is dus niet meer nodig. Lees meer

Meer weten over de BGT?

Algemene informatie over de Basisregistraties vindt u op de website van IenM 

Nieuws over de BGT leest u in de digitale nieuwsbrief BGT-info van het ministerie IenM.

Handige links:

BGT-Nieuws

Leden van GeoBusiness kunnen achter de ledeninlog op deze website ook documenten vinden over dit onderwerp. Zoals de presentaties van de Leveranciersbijeenkomst BGT op 22 november 2012. Verder vindt u op de pagina BGT leden GeoBusiness Nederland, BGT-producten en -diensten een overzicht van leden die BGT-producten en diensten aanbieden.

Mocht u opmerkingen of vragen hebben over deze pagina dan kunt u contact opnemen met GeoBusiness Nederland via tel. 0348 49 36 36. of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Bronnen: Voor de informatie op deze pagina is onder meer gebruikgemaakt van de websites van het ministerie van IenM en Geonovum.