Artikelindex

GeoBusiness Nederland wil weten hoe de markt ervoor staat en wat de ontwikkelingen en trends in de geo-branche zijn.

Daarbij gaat het om het: ‘ondernemers sentiment’, maar we willen ook weten hoe onze sector ervoor staat. Daarom onderzoeken wij jaarlijks onze sector en publiceren wij een 'Branchemonitor'.

In 2017, 2018 en 2019  hebben we in de periode oktober/november aan bedrijven gevraagd hoe zij over de ontwikkelingen in de markt denken. Wij vragen geen exacte getallen maar om bandbreedtes en percentages. Hieronder vindt u de Infographics met de resultaten van deze drie jaren.

In de periode van 30 september tot en met 10 november 2019 hebben 44 bedrijven (response 51%) meegedaan aan het jaarlijkse geo-branche onderzoek van GeoBusiness Nederland.

Dit onderzoek laat zien dat de sector in 2019 nog steeds groeit, echter iets minder hard dan in de jaren daarvoor. De behoefte aan nieuwe medewerkers is nog steeds groot, 71% van de bedrijven is op zoek naar nieuwe medewerkers. De grootste groei wordt verwacht in de Infrastructuur, Energie en Bouw. 87% van de bedrijven vindt open data belangrijk voor de bedrijfsvoering.

Infographic2019

 

 

In de periode van 2 oktober tot 7 november 2018 hebben 41 bedrijven (response 48%) meegedaan aan het jaarlijkse geo-branche onderzoek van GeoBusiness Nederland.

Dit onderzoek laat zien dat de sector in 2018 minder hard groeit. De omzet groeit minder hard en er is minder behoefte aan nieuwe medewerkers in vergelijking met hetzelfde onderzoek in 2017. Echter, de behoefte aan nieuw personeel is nog steeds groot: 68% van de bedrijven is op zoek naar nieuwe medewerkers.

De grootste groei wordt verwacht in de sectoren infrastructuur, energie en bouw en dan met name in de business to business (b2b) markt. 

 

Geobusiness IG 2018 V3

 

 

In 2017 hebben wij in het najaar een onderzoek onder onze leden uitgevoerd. Er hebben 43 bedrijven (response 47%) meegedaan aan dit onderzoek.

Dit onderzoek geeft een inzicht in de omvang van de geo-sector, de belangrijkste ontwikkelingen en uitdagingen en de verwachtingen voor de toekomst.  De resultaten zijn te vinden in de Infographic-2017:

 

20171114 GeoBusiness NL Branchemonitor 2017 DEF