Image
21 september 2021

Nieuwe aanbestedingsvormen leiden tot meer waardering voor kwaliteit, werkgarantie en flexibiliteit. De SIG Inwinning van GeoBusiness NL schreef een artikel in de Geo-Info 2021-3 met als voorbeeld het programma Bruggen en Kademuren van de gemeente Amsterdam.

Lees het artikel hier: Opkomst van nieuwe aanbestedingsvormen

21 september 2021

In de Geo-Info 2021-3 staat een mooi artikel over onze bedrijven die onderdeel zijn van de special interest group Geofysica en Grondradar. Een bijzondere samenwerking!

Lees het artikel hier: SIG BOGG een opmerkelijke samenwerking

08 september 2021

Er is veel belangstelling voor de kick-off van de Werkgroep AI. Zoveel dat we onder de huidige corona-regels niet in de door ons gehuurde ruimte passen. Daarom hebben we besloten om de kick-off met een maand te verplaatsen naar donderdagmiddag 14 oktober 2021. We hopen dat de situatie dan zodanig is dat iedereen die zich heeft aangemeld mee kan doen.

Belangstelling om mee te doen? Stuur dan een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

19 augustus 2021

GeoBusiness NL heeft gereageerd op de consultatie wijziging Kadasterwet die op 14 juli 2021 is gepubliceerd op ‘overheid.nl’:  https://www.internetconsultatie.nl/grondslag_kadasterwet

In onze reactie dringen wij er sterk op aan om deze wijziging van de Kadasterwet niet uit te voeren. Met behulp van een jurist hebben wij dit onderbouwd en verder toegelicht in een brief aan minister Ollongren (BZK):  Brief GeoBusiness NL Reactie Consultatie Wijziging Kadasterwet

14 juli 2021

Afgelopen vrijdag 9 juli 2021 heeft de eerste fysieke activiteit van Jong GeoBusiness plaatsgevonden. Fort Uitermeer bij Weesp is in samenwerking met de Rijksdienst voor het Cultureel Ergoed met behulp van drones en fotos's verwerkt tot een digital twin.

01 juli 2021

Door de exponentiele toename van de hoeveelheid ruimtelijke gegevens over de afgelopen decennia en nieuwe en betere inwintechnieken, groeien ook de mogelijkheden om data als brandstof te voeden aan computergestuurde algoritmes, waarmee volledig geautomatiseerd nieuwe informatie ontstaat. Deze Artificial Intelligence (AI) biedt ons nieuwe inzichten en sturingsinformatie in complexe processen die we niet eerder hadden. In het geo-werkveld biedt AI nieuwe kansen voor de leden van GeoBusiness NL en dit willen wij in kaart brengen.

01 juli 2021

Op donderdag 24 juni 2021 organiseerden we weer een online ALV. Voorafgaand aan de ALV gaf Rob van der Velde directeur Geonovum een presentatie over 'De kracht van standaarden’. Tijdens de ALV waren er presentaties van Frank Jan Uittenbogaart over de werkzaamheden van de SIG BOR en van Robert Voûte over de Visie op geo-onderwijs.

15 juni 2021

Van 22 maart tot 16 april 2021 heeft een tweede openbare consultatie van de samenhangende objectregistratie (SOR) plaatsgevonden. In mei 2021 is door een team van experts van de verschillende samenwerkende organisaties binnen DiS Geo (Ministerie van BZK, VNG, Rijkswaterstaat, provincies, waterschappen, Kadaster, Waarderingskamer en Geonovum) een (voorlopige) eindversie van het conceptueel model van de samenhangende objectenregistratie SOR opgeleverd.  De resultaten van de consultatie zijn te lezen op de website geobasisregistraties.nl

15 juni 2021

Op 7 juli vindt de Ruimteschepper Campus plaats.

Innovaties van nu & visie op de toekomst.
Digital Twin, Geo & BIM, Fysieke Leefomgeving, Wijs met locatie, Maatschappelijke ontwikkelingen, Visionaire Reflecties, Deep Geo!

25 mei 2021

Vandaag is het namelijk 25 mei en exact 3 jaar na de invoering. Speciaal daarom heeft AVG-verenigingen een AVG 3 jaar editie nieuwsbrief selectie gemaakt. Lees hier deze nieuwsbrief met onder anderen informatie over de AVG en vaccinatie van werknemers