Image
15 oktober 2021

De ROM Utrecht Region en gemeente Amersfoort nodigen u graag uit voor een bijeenkomst over Earth Valley, op woensdag 27 oktober in de Prodentfabriek in Amersfoort. Earth Valley is de voorlopige naam voor het ecosysteem dat we opzetten in de regio.

Op de as Amersfoort - Utrecht is een ideale mix aanwezig van toonaangevende bedrijven en kennisinstellingen die een belangrijke bijdrage leveren aan de oplossingen voor maatschappelijke thema’s, zoals de gebouwde omgeving, mobiliteit en klimaatadaptatie. Een uniek talent van de regio waarmee we ons onderscheiden. Uit de gesprekken de laatste maanden komt een sterke behoefte aan samenwerking naar voren en de potentie om als ecosysteem impactvol te zijn. Daar gaan we wat mee doen!

Tijdens deze eerste bijeenkomst willen we de basis leggen om in de komende maanden tot een samenwerking te komen.

30 september 2021

GeoBuzz gaat door

Het is nu duidelijk dat GeoBuzz doorgaat op 22 en 23 november.

Lang was het niet geheel duidelijk wat de consequenties zijn van de Coronamaatregelen voor GeoBuzz.

Nu is duidelijk dat er maar 1 Corona-maatregel nodig is: toegangscontrole op gevaccineerd zijn of een negatieve testuitslag.

29 september 2021

Met een mooi programma, prachtig weer en een hoge opkomst was de Netwerkbijeenkomst op het Geofort op 28 september 2021 een groot succes.

Nadat een deel van de leden van GeoBusiness NL de  omgeving van het Geofort hadden verkend tijdens de Geo Cycletour en een ander deel het tegen elkaar had opgenomen in een Battle of the Elements kwamen we met 95 deelnemers voor het eerst sinds corona weer samen.

21 september 2021

Nieuwe aanbestedingsvormen leiden tot meer waardering voor kwaliteit, werkgarantie en flexibiliteit. De SIG Inwinning van GeoBusiness NL schreef een artikel in de Geo-Info 2021-3 met als voorbeeld het programma Bruggen en Kademuren van de gemeente Amsterdam.

Lees het artikel hier: Opkomst van nieuwe aanbestedingsvormen

21 september 2021

In de Geo-Info 2021-3 staat een mooi artikel over onze bedrijven die onderdeel zijn van de special interest group Geofysica en Grondradar. Een bijzondere samenwerking!

Lees het artikel hier: SIG BOGG een opmerkelijke samenwerking

08 september 2021

Er is veel belangstelling voor de kick-off van de Werkgroep AI. Zoveel dat we onder de huidige corona-regels niet in de door ons gehuurde ruimte passen. Daarom hebben we besloten om de kick-off met een maand te verplaatsen naar donderdagmiddag 14 oktober 2021. We hopen dat de situatie dan zodanig is dat iedereen die zich heeft aangemeld mee kan doen.

Belangstelling om mee te doen? Stuur dan een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

19 augustus 2021

GeoBusiness NL heeft gereageerd op de consultatie wijziging Kadasterwet die op 14 juli 2021 is gepubliceerd op ‘overheid.nl’:  https://www.internetconsultatie.nl/grondslag_kadasterwet

In onze reactie dringen wij er sterk op aan om deze wijziging van de Kadasterwet niet uit te voeren. Met behulp van een jurist hebben wij dit onderbouwd en verder toegelicht in een brief aan minister Ollongren (BZK):  Brief GeoBusiness NL Reactie Consultatie Wijziging Kadasterwet

14 juli 2021

Afgelopen vrijdag 9 juli 2021 heeft de eerste fysieke activiteit van Jong GeoBusiness plaatsgevonden. Fort Uitermeer bij Weesp is in samenwerking met de Rijksdienst voor het Cultureel Ergoed met behulp van drones en fotos's verwerkt tot een digital twin.

01 juli 2021

Door de exponentiele toename van de hoeveelheid ruimtelijke gegevens over de afgelopen decennia en nieuwe en betere inwintechnieken, groeien ook de mogelijkheden om data als brandstof te voeden aan computergestuurde algoritmes, waarmee volledig geautomatiseerd nieuwe informatie ontstaat. Deze Artificial Intelligence (AI) biedt ons nieuwe inzichten en sturingsinformatie in complexe processen die we niet eerder hadden. In het geo-werkveld biedt AI nieuwe kansen voor de leden van GeoBusiness NL en dit willen wij in kaart brengen.

01 juli 2021

Op donderdag 24 juni 2021 organiseerden we weer een online ALV. Voorafgaand aan de ALV gaf Rob van der Velde directeur Geonovum een presentatie over 'De kracht van standaarden’. Tijdens de ALV waren er presentaties van Frank Jan Uittenbogaart over de werkzaamheden van de SIG BOR en van Robert Voûte over de Visie op geo-onderwijs.