GeoBusiness NL doet niet mee met de InfraTech 2021

Afgelopen weken en maanden zijn wij heel druk geweest met het vormgeven van ons GeoBusiness NL Plein op de InfraTech 2021.
Wij zijn nu op een punt gekomen waar wij een besluit moeten nemen over onze deelname vanuit GeoBusiness NL.

Alles in overweging nemend hebben wij besloten om ons terug te trekken voor de InfraTech 2021. Er zal dus geen GeoBusiness NL Plein zijn op de InfraTech 2021 en wij zullen ook niet deelnemen in de programmacommissie. 

De reden om nu tot dit besluit te komen is als volgt:

  • Door het aanhoudende coronavirus en de maatregelen die daarbij horen heeft AHOY de afgelopen weken de huidige exposanten benaderd of ze door wilden gaan met de vakbeurs. Hierop heeft een groot aantal exposanten aangegeven dat ze niet verder willen gaan.
  • Afgelopen vrijdag (30/10/2020) heeft AHOY een mail naar de overige exposanten gestuurd, waarin ze aangeven dat de huidige beurs er hybride uit gaat zien. Dit betekent een veel kleinere beursvloer met een kleiner aantal exposanten en digitale presentaties.
  • Dit betekent dat wij onze doelstelling (onder andere presentatie aan een groot en nieuw publiek – samenwerking met andere pleinen – zichtbaar in het programma) met een gezamenlijk GeoBusiness NL Plein niet kunnen realiseren.
  • Tot slot: het is nog steeds onduidelijk hoe de hybride vorm eruit gaat zien, hoe de aangepaste beursvloer eruit gaat zien en wat dit betekent voor het online programma.


Voortgang InfraTech 2021- Move Forward!

De coronacrisis heeft een nieuw stadium bereikt, de opheffing van bepaalde coronamaatregelen betekent ook voor de evenementensector weer wat meer perspectief. De voorbereidingen voor de InfraTech 2021 gaan dan ook in volle kracht vooruit en zullen 100% volgens de 1,5 meter samenleving regels georganiseerd worden. 

GeoBusiness Nederland gaat opnieuw naar de InfraTech!

Het duurt nog wel even maar de voorbereidingen voor de InfraTech 2021 zijn in volle gang. GeoBusiness Nederland zal ook deze editie samen met haar leden het GeoBusiness NL Plein vertegenwoordigen. Onder het thema Openbare Ruimte & Mobiliteit presenteren wij onderwerpen als inrichting Openbare Ruimte en Geo-informatie & Geo-technologie.

De Infratech 2021 is de tweejaarlijkse ontmoetingsplaats voor de infrasector en vindt plaats van 12 tot en met 15 januari 2021 in Ahoy in Rotterdam. 

Als lid van GeoBusiness Nederland krijgt u voor € 3.500 excl. BTW exclusief de mogelijkheid om deel te nemen aan het GeoBusiness NL Plein. Op dit moment hebben Geomaat, Merkator en NEO al een plek gereserveerd. 

Naast een 'fysieke' deelname aan het GeoBusiness NL Plein is het ook mogelijk om je bedrijf 'on-line' te presenteren.  
Hiervoor richten wij op het plein een 'stand' in, waarop we door middel van een live-videoverbinding contact kunnen maken met de deelnemende lidbedrijven. Naast een groot scherm met de verschillende pitches van de deelnemende lidbedrijven staan er een of meerdere laptops waarmee we contact leggen met het betreffende lidbedrijf.  Het deelnemende lidbedrijf zorgt ervoor dat zij in hun eigen kantoor een ‘stand’ inrichten zodat het eigen bedrijf herkenbaar is. Het betreffende lidbedrijf kan dan vanuit deze ‘stand’ de bezoeker te woord staan en eventueel een presentatie geven.

PlaatjeonlineInfratech2021

Bijkomend voordeel van deze aanpak is dat wij vanuit GeoBusiness NL kunnen werken vanuit een kleinere stand en een onbeperkt aantal lidbedrijven mee kunnen doen. De uiteindelijke kosten worden door alle deelnemende partijen gedeeld. Wij denken dat wij tenminste 10 deelnemende bedrijven nodig hebben om dit voorstel te realiseren en dat de kosten dan ongeveer € 1.000, - per deelnemer zullen zijn.

Meedoen of meer informatie over dit voorstel en de InfraTech 2021 mail naar Monique Pietjou: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Over de Infratech 2021 en een terugblik

Move forward! Is het centrale thema van de InfraTech 2021. Een wereld die zich razendsnel ontwikkelt, waarbij digitalisering zich onstuimig doorzet en de energietransitie met de dag relevanter wordt vraagt om de kansen en uitdagingen aan te gaan. Samen een stap vooruitzetten, een stempel drukken op de toekomst en het voortouw nemen in het creëren van de wereld van morgen. 

Het plein wordt zowel op de website als in de catalogus als op de beursvloer met bijzondere aandacht benoemd in de communicatie. GeoBusiness Nederland en de deelnemende lidbedrijven krijgen hierdoor veel extra exposure!


Terugblik 2019

De InfraTech 2019 werd bezocht door 22.500 bezoekers, ruim 7% meer dan tijdens de 2017 editie. Het GeoBusiness NL Plein maakte een goed debuut, 13% van de bezoekers gaf aan een bezoek te hebben gebracht aan het Plein. Het Plein was het levende bewijs dat het in de infra ook steeds meer draait om enen en nullen en minder om asfalt en beton alleen.

Niet alleen aannemers, toeleveranciers, kennisinstituten, brancheorganisaties, Rijkwaterstaat, alle twaalf provincies, gemeenten e waterschappen wisten Ahoy te vinden. Uit het bezoek van minister van Infrastructuur en Waterstaat Cora van Nieuwenhuizen, haar Duitse collega Hendrik Wüst en staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat Mona Keijzer bleek ook de grote interesse van uit de politiek.