Image
29 oktober 2020

Het Netherlands Space Office (NSO) en GeoBusiness NL hebben op woensdag 28 oktober 2020 de eerste in een reeks van workshops georganiseerd met als doel het ruimtevaartwerkveld en het geo-werkveld met elkaar kennis te laten maken en te onderzoeken hoe satellieten kunnen helpen bij de benodigde informatievoorziening in belangrijke maatschappelijke thema’s.

Zo’n 150 deelnemers waren online aanwezig bij de workshop die werd uitgezonden vanuit Space Expo in Noordwijk.  Douwe Blanksma (Ruimteschepper, Smarticipatie en bestuurslid GeoBusiness NL) faciliteerde de workshop. Inleidende presentaties werden gegeven door Marja Exterkate (programmamanager VIVET) en Jaya Sicco Smit (Strategisch Adviseur Duurzaamheid Vivare). Zij vertelden over hun uitdagingen en databehoefte voor de energietransitie en bij woningcoöperaties.

NSO GBN 202010 01

NSO GBN 202010 01

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het tweede deel van de workshop bestond uit een rondetafel gesprek, onder leiding van Douwe. Naast Marja en Jaya werd hier ook aan deelgenomen door Coco Antonissen (NSO), Rob Beck (Neo) en Rob Steneker (Visma Roxit).  Tijdens dit rondetafelgesprek ontstond een levendige discussie over de databehoefte en hoe hier invulling aan kan worden gegeven met geo-technologie en satellietdata.  De online deelnemers konden via de chat vragen stellen aan de panelleden. Ook werd er in de chat onderling veel informatie uitgewisseld.

Voor meer informatie en de presentaties van de workshop kun je contact opnemen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Over de samenwerking van NSO en GeoBusiness NL

Het Netherlands Space Office en GeoBusiness NL willen het ruimtevaartwerkveld en het geo-werkveld met elkaar kennis laten maken en onderzoeken hoe satellieten kunnen helpen bij de benodigde informatievoorziening.

Deze workshop is de eerste in een reeks workshops welke GeoBusiness NL samen met het NSO organiseert met als doel het bevorderen van het gebruik van satellietdata. De workshops zijn gezamenlijke verkenningen van de mogelijkheden op welke gebieden satellietdata een toegevoegde waarde zijn bij de grote maatschappelijke uitdagingen van dit moment zoals de Energietransitie, klimaat en klimaatadaptie, Gezondheid en zorg, Landbouw en voedsel, Veiligheid, Duurzame mobiliteit en Stikstofreductie en natuurherstel.