Image
18 februari 2021

Het Netherlands Space Office en GeoBusiness NL nodigen u van harte uit voor de  workshop klimaatadaptatie en satellietdata: dinsdagmiddag 9 maart 2021. Tijdens deze sessie zullen we aan de hand van presentaties van de Deltacommissaris Peter Glas , Adviseur Klimaatadaptatie bij RHDHV en branche ambassadeur klimaatadaptatie bij Koninklijke NLingenieurs Arnold Wielinga en klimaathydroloog Frederiek Sperna Weiland van Deltares bekijken welke informatiebehoefte er is in Nederland met betrekking tot het thema klimaatadaptatie en welke daarvan misschien door satellietdata ingevuld zou kunnen worden. We willen het ruimtevaart werkveld en klimaatadaptatie - werkveld met elkaar kennis laten maken en onderzoeken hoe satellieten kunnen helpen bij de benodigde informatievoorziening.

Wanneer:           Dinsdag 9 maart 2021 van 15.00 tot 17.00 uur (digitale inloop 14.45 uur)
Waar:                  De sessie wordt live gestreamd vanuit Space Expo in Noordwijk
Voor wie:            (geo)Bedrijfsleven, gemeenten, waterschappen, provincies, overheidsorganisaties, kennisinstellingen, ruimtevaart bedrijven
Aanmelden:       Aanmelden kan via dit webformulier. U krijgt dan een paar dagen van te voren de link toegestuurd.
Voorbereiding: Op 23 februari 2021 van 16.00 tot 17.00 wordt door het NSO het webinar 'Introductie Satellietdata'  georganiseerd. Aanmelden kan via de website van het NSO.

Programma workshop klimaatadaptatie en satellietdata
14.45 uur                           Digitale inloop
15.00 uur                           Welkom en inleiding door Harm van de Wetering directeur NSO
                                          Inleidingen thema klimaatadaptatie

  • Peter Glas, Deltacommissaris over de klimaatadaptatie en de uitdagingen voor Nederland.
  • Arnold Wielinga,Senior Adviseur water en klimaatadaptatie bij RHDHV en brancheambassadeur Klimaatadaptatie bij NLIngenieurs
  • Frederiek Sperna Weiland, In klimaat gespecialiseerd hydroloog bij Deltares over klimaatadaptatie en de toepasbaarheid van data.

16:15 uur                          Rondetafelgesprek met inleiders klimaatadaptatie, medewerkers NSO, experts GeoBusiness NL en online deelnemers over welke data behoefte ingevuld zou kunnen worden met satellietdata
16.50 – 17.00                   Wrap-up en afsluiting

Het gaat om de tweede workshop in een serie van 4 workshops met als doel het vergroten van het gebruik van satellietdata binnen het geo-werkveld.
De eerste workshop in deze serie met thema Energietransitie en Satellietdata vond plaats op 28-10-2020, werd uitgezonden vanuit Space Expo in Noordwijk en online bijgewoond door 150 mensen vanuit het geo-bedrijfsleven, overheden en kennisinstellingen en natuurlijk vanuit de satellietdata wereld en het NSO zelf.