Image
26 oktober 2021

Gecombineerd gebruik van data uit verschillende geobasisregistraties is nu makkelijker dan ooit! De Integrale Gebruiksoplossing maakt het mogelijk om gegevens uit meerdere geobasisregistraties te combineren en te selecteren. Namens het Ministerie van BZK en het Kadaster Data Science Team nodigt GeoBusiness NL jou graag uit op 2 november (15:30 tot 17:00 uur) voor een workshop, waarin je aan de hand van pakkende praktijkvoorbeelden kan ervaren hoe de Integrale Gebruiksoplossing jou kan helpen bij het oplossen van jouw (klant)vraagstukken.

Al nieuwsgierig? We geven een live demo van de mogelijkheden op deze iGO omgeving

Wat: online Workshop DiSGEO en iGO met live demo.
Wanneer: Dinsdagmiddag 2 november 2021 van 15.30 tot 17.00 uur.
Voor wie: data-inwinners, software leverancies en gebruikers van de geobasisregistraties.
Leden van GeoBusiness NL krijgen per mail een uitnodiging. Meer info via Anke van Dellen Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Toelichting:

De visie van DiS Geo is om beheer en gebruik van geobasisgegevens zo door te ontwikkelen dat de gebruiker er geen last van heeft in welke basisregistratie het gegeven staat. Daar moeten we als overheid en als geobusiness bedrijven wel wat voor doen.

We hebben al een aantal stappen gezet om het doel dichterbij te brengen: gegevens centraal stellen in plaats van basisregistraties, en de gegevens laagdrempelig voor iedereen beschikbaar en bruikbaar. Mooie stappen, waar we allemaal gebruik van kunnen maken! De integrale Gebruiks Oplossing (iGO) ontsluit data uit de BAG, BGT, BRT, Kadastrale Percelen (DKK), WKPB, CBS wijken en buurten en daarnaast kunnen eigen databestanden worden toegevoegd.

Bovendien bestaat de iGO uit componenten die je makkelijk kunt hergebruiken. Enerzijds om klanten mee te nemen in het integrale denken over geobasisgegevens, zowel bij aanbestedingen van werkzaamheden op geo gebied als van ondersteunende softwarepakketten. Anderzijds om doorontwikkeling van producten en diensten voor klanten mogelijk te maken waarin zoeken, selecteren en combineren van geo gegevens en niet-geo gegevens in samenhang mogelijk wordt.

Heb je collega's of bekenden, die zich bezighouden met het maken van analyses waarin geo-data een rol spelen? Ook zij zijn bij deze workshop of bij een van de andere workshops uit deze reeks van harte welkom.
Neem alvast een kijkje op de publicatieomgeving om te ontdekken hoe de oplossing voor jou van meerwaarde kan zijn.