Image
18 april 2023

Samen met het Rode Kruis organiseert MUG op dinsdag 9 mei een mapathon in Zwanenburg en Leek. Samen met een groep vrijwilligers verzamelen we die avond betrouwbare geografische data en tekenen we met speciale tools een actueel crisisgebied in met behulp van luchtfoto's. Omdat het om een actuele casus gaat, horen we pas vlak van tevoren om welk gebied het gaat. Hieermee helpen ze hulporganisaties aan betrouwbare geografische data en kan er gerichter hulp geboden worden aan communities in nood. Help jij mee?

 Wat is Missing Maps?

Missing Maps is een samenwerking tussen het Amerikaanse en Britse Rode Kruis, Artsen zonder Grenzen en het Humanitarian OpenStreetMap Team. Deze organisaties brengen kwetsbare gemeenschappen wereldwijd in kaart om gerichter hulp te kunnen bieden.

Programma

16.15 uur - Inloop
16.30 uur - Introductie door het Nederlandse Rode Kruis en MUG Ingenieursbureau
17.00 uur - Sessie Missing Maps
18.30 uur - Pauze
19.15 uur - Sessie Missing Maps
20.30 uur - Einde Missing Maps 

Wat heb je nodig?
Je laptop, oplader en als je die hebt een computermuis zodat je gedetailleerder kunt werken. Heb je geen laptop? Dan zorgt MUG voor een werkplek. In de pauze is er catering, koffie en thee.

Doe je mee? Meld je dan hier aan.

Voor de start van de mapathon kun je al een aantal zaken voorbereiden:

Iedereen is welkom! 
Je hoeft geen ervaring te hebben met karteren en er zijn geen kosten aan deelname verbonden. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met Sander van Beek. 

 

Meer informatie over het project Missing Maps vind je op de site van Missing Maps of Artsen zonder Grenzen.