Image
15 mei 2024

Praktijkgerichte opleidingen

De vraag naar medewerkers in de geo-sector is de afgelopen jaren enorm toegenomen en zal de komende jaren alleen maar blijven stijgen. Dit komt door de vele uitdagingen waarmee ons land te maken heeft. Er moet meer en beter rekening worden gehouden met het milieu en het klimaat. Onze natuur moet hersteld worden, de kwaliteit van het water verbeterd en de uitstoot van broeikasgassen verminderd. We moeten er voor waken dat de aarde niet wordt uitgeput en toekomstige generaties er ook nog plezier van hebben. Bovendien kampt Nederland met een enorm tekort aan woningen en is ons verouderde wegen- en waternetwerk aan vervanging toe. GeoBusiness NL lidbedrijf FERVENT biedt hiervoor praktijkgerichte opleidingen aan. In samenwerking met GEO2MEET is er een speciaal loopbaanontwikkelingsplan ontwikkeld.

Stageplaatsen en Leerbedrijven

GEO2MEET biedt MBO-traineeships aan waarmee trainees worden opgeleid tot deskundige medewerkers in de geo-sector. Tijdens de traineeships worden de opleidingen gefaciliteerd door FERVENT met behulp vakbekwame docenten uit het werkveld. De traineeships en opleidingen zijn niet alleen voor jongeren, maar ook voor zij-instromers en mensen die een carrièreswitch willen maken.

Wat houdt het in?

Wanneer iemand voor een traineeship kiest bij GEO2MEET, komt de trainee voor een jaar in vaste dienst. De trainee wordt geplaatst bij een erkend leerbedrijf in de geo-sector om hier praktijk ervaring op te doen. Na een jaar heeft het leerbedrijf de mogelijkheid om de trainee kosteloos over te nemen. GEO2MEET zoekt bedrijven die praktijkleerplekken willen aanbieden of zich willen kwalificeren als erkend leerbedrijf (SBB).

Word een erkend leerbedrijf

Willen bedrijven bijdragen aan de ontwikkeling van nieuwe talenten in de geo-sector? Dan kan het bedrijf zich aanmelden als erkend leerbedrijf (SBB) via www.s-bb.nl. Samen zorgen we er voor dat we toekomst in kaart brengen!

Bezoek de websites voor meer informatie: www.fervent.nl en www.GEO2MEET.nl