Image
17 april 2006
Op vrijdagmiddag 19 mei a.s. organiseert het BGI een themabijeenkomst rondom het thema 'Basisregistraties'. Op vrijdagmiddag 19 mei a.s. organiseert het Bedrijvenplatform Geo-Informatie (BGI) een themabijeenkomst rondom het thema 'Basisregistraties'.

Locatie: Congresgebouw Capgemini, Papendorpseweg 100, Utrecht
Datum/ tijdstip: Vrijdag 19 mei van 14.00 tot 16.30 uur
Kosten: BGI leden gratis, niet-leden: € 75, -

Centraal tijdens deze middag staan de gevolgen van de implementatie van de basisregistraties voor het Nederlandse bedrijfsleven. Vragen als 'wat doet de overheid zelf' en 'wat wordt er aan het bedrijfsleven overgelaten' komen aan de orde. Tijdens de bijeen-komst wordt het stelsel van basisregistraties door Dirk Jan van der Linden, program-mamanager Stroomlijning Basisgegevens, toegelicht. Daarna gaat Nils Borgesius van de VNG dieper in op de invoering van de basisregistraties bij gemeenten, met name de basisregistraties voor adressen en gebouwen (BAG). Vervolgens geeft Leen Murre van het Landelijk Samenwerkingsverband GBKN de stand van zaken en toekomst van de GBKN als basisregistratie weer. In reactie op de eerste drie presentaties geeft Dorine Burmanje, voorzitter Raad van Bestuur van het Kadaster, de visie en plannen van het Kadaster rondom het beheer van de basisregistraties en de gevolgen daarvan voor het bedrijfsleven. De dag wordt afgesloten met een discussie en een borrel.

[b]PROGRAMMA[/b]

14.00 Ontvangst

14.30 Welkom door [b]Bert de Graaf[/b], voorzitter BGI

14.40 Stelsel van basisregistraties
[b]Dirk Jan van der Linden[/b], programmamanager, Stroomlijning Basisgegevens

15.00 Basisregistraties bij de Nederlandse gemeenten
[b]Nils Borgesius[/b], hoofd taakveld informatiebeleid, VNG

15.20 Basisregistratie GBKN
[b]Leen Murre[/b], directeur-secretaris, LSV GBKN

15.40 Visie op de basisregistraties vanuit het Kadaster
[b]Dorine Burmanje[/b], voorzitter, RvB Kadaster

16.00 Discussie

16.30 Afsluiting/borrel

Zowel leden van het Bedrijvenplatform Geo-Informatie als niet-leden worden van harte uitgenodigd voor deze themabijeenkomst. U kunt zich aanmelden via het aanmeldingsformulier, te downloaden via 'documenten' op deze website. Het ingevulde aanmeldingsformulier kunt u per e-mail retourneren aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of faxen naar 084-7134976.