Image
01 juli 2007
Help mee aan de profilering van geo-informatie! Zet tijdens de Geoweek van 12 tot 16 november 2007 uw deuren open voor middelbare scholieren. U kunt uw expeditie aanmelden via [url=http://www.geoweek.nl]www.geoweek.nl[/url]. Het Koninklijk Nederlands Aardrijkskundig Genootschap (KNAG) heeft samen met een veertigtal organisaties de GeoWeek opgezet om binnen het vak aardrijkskunde praktisch aan te sluiten bij de huidige maatschappelijke en economische ontwikkelingen en één van de grootste groeibranches wereldwijd: geo-informatie.
Hiermee wil het KNAG dit belangrijke en innovatieve component van het vak aardrijkskunde in de leefomgeving van de leerling zichtbaar maken. Door leerlingen gebruik te laten maken van nieuwe technieken, zoals gps en gis, zelf te laten werken met de nieuwste computerinnovaties en zichtbaar te maken welke beroepsmogelijkheden er in deze sector zijn, wil het KNAG hiermee docenten aardrijkskunde extra ondersteunen.

Met het organiseren van een GeoWeek in de week van 12 t/m 16 november 2006 wil het KNAG scholieren van 10 tot 15 jaar laten ontdekken wat er door bedrijven, universiteiten en instellingen gedaan wordt met en in de geo-informatie sector en hoe kinderen dit in hun eigen leefomgeving gebruiken. Het gebruiken en juist interpreteren van geografisch informatie is een wezenlijk onderdeel van het vak aardrijkskunde. De GeoWeek biedt u daarmee een uitgelezen kans om de aansluiting tussen onderwijs, wetenschap en bedrijfsleven te maken.

Help mee aan de profilering van geo-informatie! Zet tijdens de Geoweek van 12 tot 16 november 2007 uw deuren open voor middelbare scholieren. U kunt uw expeditie aanmelden via [url=http://www.geoweek.nl]www.geoweek.nl[/url], of neem contact op met de secretaris van het BGI.