Image
24 maart 2009
De totale omvang van de geo-informatiesector wordt geschat op 1,4 miljard euro, waarvoor 15.000 medewerkers in de geo-informatie verantwoordelijk zijn. Het bedrijfsleven neemt daarvan 900 miljoen euro voor zijn rekening. De omzet die het bedrijfsleven uit aan geo-informatie gerelateerde producten en diensten haalt is in 2008 met 17 procent toegenomen ten opzichte van 2007. Deze en vele andere interessante cijfers staan in de eerste uitgave van de marktmonitor De totale omvang van de geo-informatiesector wordt geschat op 1,4 miljard euro, waarvoor 15.000 medewerkers in de geo-informatie verantwoordelijk zijn. Het bedrijfsleven neemt daarvan 900 miljoen euro voor zijn rekening. De omzet die het bedrijfsleven uit aan geo-informatie gerelateerde producten en diensten haalt is in 2008 met 17 procent toegenomen ten opzichte van 2007. Deze en vele andere interessante cijfers staan in de eerste uitgave van de marktmonitor ‘geo-sector in kaart’ die op 12 mei a.s. gepresenteerd wordt tijdens de gelijknamige themabijeenkomst.

De themabijeenkomst wordt geopend door het nieuwe gezicht van GeoBusiness Nederland. Het programma van de themabijeenkomst kunt u binnekort vinden bij de agenda op deze website. U kunt zich daar ook aanmelden.

De cijfers uit de marktmonitor zijn verzameld door Wageningen Universiteit, GeoFort en GeoBusiness Nederland, in samenwerking met Heliview Research, ondersteund met subsidie vanuit Ruimte voor Geo-Informatie. Met deze eerste uitgave is een nulmeting gedaan voor een jaarlijks te actualiseren marktmonitor, waarmee de geo-informatiesector definitief als belangrijke sector voor Nederland op de kaart wordt gezet.

Programma en aanmelden: klik [url=http://www.geobusiness.nl/agenda91/themabijeenkomst+geosector+in+kaart]hier[/url].