Image
06 juli 2010
Op 22 juni jl. organiseerde GeoBusiness Nederland haar halfjaarlijkse ledenvergadering met aansluitend een themabijeenkomst bij lidbedrijf Grontmij in Waddinxveen. Op 22 juni jl. organiseerde GeoBusiness Nederland haar halfjaarlijkse ledenvergadering met aansluitend een themabijeenkomst bij lidbedrijf Grontmij in Waddinxveen.

Het thema van themabijeenkomst was: 'Waar staat de sector in 2020?' Twee belangrijke speerpunten van GeoBusiness, marktwerking en innovatie, kwamen uitgebreid aan bod. Theo Thewessen opende de themabijeenkomst, waarna voorzitter Ed Nijpels de toehoorders deelgenoot maakte van zijn visie op de Krimpende overheid. Is dit een kans of juist een bedreiging voor de Geo-sector?

Vervolgens ging Marianne Kuijpers, directeur bij Geodan Next, in op de rol van geo-informatie bij maatschappelijke vraagstukken en welke oplossingen geo-informatie levert. Daarna toonde Martin Slijkhuis van Microsoft een film over ‘augmented reality’. Hierna gaf hij zelf een toelichting op dit onderwerp.

Camille van der Harten, adviseur geo-informatie en partner bij Nexpri en voorzitter van de Innovatiecommissie ging in op het onderwerp: ‘Open Innovatie’. Wat is het?, Hoe werkt het? En wat betekent het voor de bedrijven die actief zijn in de geo-informatiesector? Tot slot werden de presentaties afgesloten met een zaaldiscussie onder leiding van Camille van der Harten. De discussie werd gevoerd naar aanleiding van vragen zoals: 'Hoe innovatief is onze sector?' en 'Hoe kunnen we onze krachten bundelen?' Alle presentaties en de links naar de getoonde film zijn te vinden op www.geobusiness.nl.