Image
01 juli 2021

Onderwerpen:
Terugblik ALV 24 juni, werkgroep AI, online bijeenkomst Platform Energietransitie en Klimaat door Ed Nijpels, Rondetafelgesprek Digital Twin door Platform BIM en 3D, Netwerkbijeenkomst & BBQ, Jong GeoBusiness NL en de vernieuwde GeoBusiness website.

 

Nieuwsbrief Juni Juli 2021Dit is laatste nieuwsbrief voor de zomervakanties. De nieuwsbrieven van de afgelopen maanden hebben ook in het teken gestaan van de coronacrises. Het lijkt er nu toch echt op dat we weer terug gaan keren naar ‘normaal’. Voor ons betekent dit dat we elkaar weer ‘life’ kunnen gaan ontmoeten!
In deze nieuwsbrief geven we dan ook aandacht aan onze netwerkbijeenkomst en twee inhoudelijke bijeenkomsten over AI en BIM en 3D in september. Verder kijken we kort terug op onze ALV, de nieuwe website en de activiteiten van Jong GeoBusiness!     

Wij wensen iedereen een geweldige vakantie en tot ziens in september!

Terugblik op de ALV
Op donderdag 24 juni 2021 organiseerden we nog een keer een online ALV. Voorafgaand aan de ALV gaf Rob van der Velde directeur Geonovum een presentatie over De kracht van standaarden’. Tijdens de ALV werd afscheid genomen van Mike van Dijk als Platformmanager Omgevingswet waren er naast de standaard onderwerpen presentaties van Frank Jan Uittenbogaart over de werkzaamheden van de SIG BOR en van Robert Voûte over de Visie op geo-onderwijs. De presentaties van de ALV zijn terug te kijken op onze website.

Website vernieuwd – we zoeken nog aansprekende plaatjes
De website van GeoBusiness NL is zowel inhoudelijk als wat betreft de tooling opgefrist. Op deze vernieuwde website willen we graag via de banners bovenaan de pagina’s laten zien waar de geo-branche mee bezig is. Zo is er met dank aan Geomaat al een plaatje te zien van AI en een puntenwolk en van het scannen van een tunnel. We zijn op zoek naar meer plaatjes die we kunnen gebruiken als banner. Bijvoorbeeld over de kartering van de geobasisregistraties, metingen in de ondergrond, digital twin, etc. Heb je een aansprekend voorbeeld geef dit dan door aan Anke via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Werkgroep AI
Binnen de vereniging is er de afgelopen maanden een behoefte ontstaan voor een werkgroep rondom het onderwerp Artificial Intelligence (AI). Vanuit het bestuur gaat Gerben Koppelman dit oppakken met ondersteuning vanuit het bureau. Op maandag 13 september 2021 (14.00-16.00 uur) organiseren wij een kick-off bijeenkomst voor deze werkgroep in Amersfoort. Tijdens deze bijeenkomst zullen we kijken naar de mogelijkheden van AI, de commerciële kansen, maar ook naar een gezamenlijke visie op het eigendom van ontwikkelde algoritmen in het kader van de markt en de overheid als opdrachtgever.    

Je kunt je aanmelden via deze link: 13 september 2021 AI.  Zie voor meer informatie het nieuwsbericht op de website of neem contact op met Gerben Koppelman via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Platform Energietransitie en Klimaat met presentatie door Ed Nijpels
Op 8 juli 2021 is er weer een online meeting van het Platform Energietransitie en Klimaat. Onze voorzitter Ed Nijpels zal dan een presentatie geven over de status van de uitvoeringsplannen Klimaatadaptatie etc. en zijn visie op het klimaat beleid  en in gesprek te gaan met onze leden. Je kunt je aanmelden via deze registratielink: 8 juli 2021 Energietransitie en Klimaat

Platform BIM en 3D houdt een rondetafelgesprek over Digital Twins
Op 15 september 2021 organiseert het platform BIM en 3D een rondetafelgesprek over Digital Twins. Meer informatie op de website. Aanmelden kan via deze registratielink: 15 september 2021 Digital Twins

Netwerkbijeenkomst en BBQ op Geofort
Op 28 september 2021 organiseren we een netwerkbijeenkomst op het Geofort. Wij willen voorafgaande aan deze bijeenkomst een middagprogramma organiseren met de GeoBusiness NL Cycletour en activiteiten op het Geofort. Voor meer informatie en interesse kun je alvast contact opnemen met Camille via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..  
Het programma met onder meer sprekers over Artificial Intelligence en Ruimtelijke Ordening volgt later deze zomer.
Je kunt je aanmelden via deze registratielink: 28 september 2021 Netwerkbijeenkomst Geofort

Jong GeoBusiness NL
Het Jong Geobusiness platform (tot 35-40 jaar) vult deze nieuwsbrief graag aan met een aankondiging: op 9 juli vindt namelijk de eerste fysieke bijeenkomst plaats! Nu het weer kan willen we iedereen die zich aangetrokken voelt tot het platform graag in levende lijve (en op 1,5 meter afstand) ontmoeten. Dat doen we door samen een digitale werkelijkheid te creëren: we gaan namelijk een digital twin maken van een heus waterlinie fort. Op de middag van 9 juli verzamelen we om 15 uur bij het fort in de buurt van Weesp, waarna we het fort door middel van 2 drones en zelf meegebrachte fotocamera’s rondom en van binnen gaan fotograferen. De verkregen beelden gaan we vervolgens nog op locatie omzetten met fotogrammetrie tot een 3D model. Terwijl het fotogrammetrie proces bezig is kan er een drankje en een snackje genuttigd worden op het naastgelegen terras. We verwachten dat het evenement tot ongeveer 19.00 uur duurt, maar langer blijven zitten is uiteraard ook mogelijk.

Klinkt dit leuk? Aanmelden kan nog! Stuur dan even een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Agenda
In de agenda op onze website staan de data van al onze bijeenkomsten vermeld, evenals de data van andere voor de leden interessante bijeenkomsten. Mis je hier iets? Laat het dan weten aan Monique Pietjou.

 
met vriendelijke groet
GeoBusiness Nederland

 

PVTracking