Image
30 september 2021

Beste ,

Marieke en ik vonden het tijd voor een update. Jong Geobusiness heeft zich immers flink ontwikkeld de laatste tijd!

Fort Uitermeer: 9 juli
Zo zijn we in juli fysiek bij elkaar gekomen bij fort Uitermeer, een fort dat inmiddels is benoemd tot Unesco werelderfgoed. We hebben daar een rondleiding gekregen door de stichting die het fort beheert, waarbij onder andere de geschiedenis van het monument en het verwachte toekomstbeeld werd geschetst.

In het kader van ‘digitaal erfgoedbehoud’ hebben we het fort met twee drones en heel veel foto’s ingescand. Door middel van fotogrammetrie hebben we daar een 3D model van gemaakt, dat we graag met jullie delen. Hierbij een sfeerimpressie:
fort

Na het inscannen van het fort hebben we de dag met een hapje en een drankje nog even nabesproken; het was een prachtige dag. Ben je nou zelf ook benieuwd geworden naar hoe het model geworden is? Het model is hier te downloaden: https://1drv.ms/u/s!AroucgJhuL5jhYdhnu8armc0pwe5iQ?e=lZh9Me

Jong GBN Barbecue: 27 augustus
Naast het organiseren van inhoudelijke activiteiten vindt Jong Geobusiness het ook belangrijk om elkaar goed te leren kennen. Om die reden werd eind augustus een barbecue georganiseerd. De Jong Geobusiness geïnteresseerden waren door bestuurslid Robert Voûte uitgenodigd. Het eten was goed, het gezelschap voortreffelijk en Robert zijn mini-cursus ‘landmeten op het zicht’ was uitstekend! Ook konden we weer twee nieuwe geïnteresseerden in Jong GBN verwelkomen, waardoor de groep steeds groter wordt.
meten
Robert vertelt: meten op de hei achter zijn huis

Komende dinsdag, op 28 september, vindt de jaarlijkse netwerkbijeenkomst van Geobusiness weer plaats. Bij deze bijeenkomst op het geofort is ook een barbecue inbegrepen. Hopelijk zien we jullie daar.

Toekomstige activiteiten
De komende tijd gaan we bezig met twee grote sessies.

Ten eerste komt GeoBuzz komt er weer aan, een groot geo evenement waar Jong Geobusiness samen met Jong GIN een starters/studenten plaza zal hosten. Het evenement wordt op 22 en 23 november op 22 en 23 november fysiek in Den Bosch gehouden. Als onderdeel van het plaza willen we studenten en starters  Vind je het leuk om hier bij mee te helpen? Laat het dan even weten, uiteraard ben je van harte welkom!

Ten tweede zijn Marieke en ik bezig met een grote sessie die we in de lente van 2022 willen hosten. Het onderwerp zal het klimaat(akkoord) zijn. We hebben contact met onze GBN voorzitter Ed Nijpels om een belangrijke rol te spelen in deze sessie. Het plan is om ook andere Jong groepen te betrekken bij dit thema. Wederom, laat het even weten als je hierin iets wil betekenen!

Met vriendelijke groet, 

Bart-Peter Smit en Marieke Hoogeveen
Jong GeoBusiness
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.