Smart City 2018 – Van pilots naar grootschalige projecten en toepassingen

Management Producties organiseert donderdag 27 september de 3e editie van hét jaarlijkse Smart City netwerkevent in het Worldhotel Wings in Rotterdam. 

Reserveer nu uw plaats op de website van Smart City 2018. Leden van GeoBusiness ontvangen tot 15 september €75,00 korting. Voor de kortingscode kunnen leden Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Over Smart City 2018

Hoe gaan we pilots opschalen naar grootschalige projecten en toepassingen? Hoe ziet het verdienmodel er uit? En hoe gaan we om met privacy/security uitdagingen in de slimme stad? 

U hoort topsprekers over smart energy, smart mobility en smart data. Een greep uit de 28 sprekers:

  • Ger Baron, CTO Gemeente Amsterdam
  • Mark Vermeer, CIO Gemeente Rotterdam
  • Marijn Fraanje, CIO Gemeente Den Haag
  • Ralph de Jong, Launch Manager Benelux Whim / MaaS Global
  • Bas van der Zijden, Manager Digital Services BMW Group Nederland
  • Maurice Geraets, directeur NXPSemiconductors Nederland
  • Jan Pellis, Strateeg Stedin
  • Alexander van Ofwegen, Directeur Nuon Warmte
  • Eric de Jong, Chief Research Officer Fox-IT
  • Pascal Huijbers, CTO Fujitsu Global

Een inspirerende dag met een waardevol netwerk van ruim 100 beleidsmedewerkers van overheden en eindbeslissers uit de energie-mobiliteit- en IT-sector.

De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) is gestart met controle en handhaving van de nieuwe privacyregels die sinds 25 mei jl. van kracht zijn. Naar verwachting zullen er dit jaar meer dan 1000 controles zijn, tegen 635 in het vorige jaar. Het personeelsbestand van AP is afgelopen tijd met de helft uitgebreid.
In sommige media is gesuggereerd dat er voorlopig geen boetes worden opgelegd. Dat is onjuist. Als er aanleiding toe is, zal de AP streng optreden. Dat geldt in het bijzonder als blijkt dat een vereniging, onderneming of praktijk nog niet is begonnen met het op orde maken van de privacygevoelige informatie. Volgens de nieuwe wet zijn bestuurders en directies van organisaties en ondernemingen hoofdelijk aansprakelijk.Voor meer informatie: www.avgvoorhetmkb.nl
Voor wie nog niet is gestart: voorkom problemen! Lees meer over het AVG programma en over de ledenkorting op https://www.geobusiness.nl/startpagina-avg-informatie-voor-ledenGeospatial World Forum will be organized in Amsterdam on 2-4 April 2019

GeoBusiness Nederland has confirmed as Supporting Partner of Geospatial World Forum 2019. The Forum is a collaborative and interactive platform, which demonstrates collective and shared vision of the global geospatial community. It is an annual gathering of 1500+ geospatial professionals and leaders representing the entire geospatial ecosystem. Coming to its 11th edition, Geospatial World Forum has become the most talked about geospatial event, best-known for its futuristic themes, engaging content, and top-level attendees.

The 2019 Forum will carry the theme ‘#geospatialbydefault – Empowering billions!’ to demonstrate geospatial technology as ubiquitous, pervasive, and ‘default’ in our daily lives. Some of the topics to be discussed, includes sustainable development goals, smart cities, geointelligence, location analytics & business intelligence, environment; and emerging technologies such as AI, IoT, big data, cloud, blockchain and others.

We encourage Geobusiness members to contribute your expertise and participate at the Forum. Call for speakers are open until 30 October 2018. More details are available at www.geospatialworldforum.org  

Het PDOK forum heeft een nieuwe naam: Geoforum. PDOK bundelt de krachten met Stichting OSGeo.nl om samen hét forum voor de Nederlandse geowereld te faciliteren. zie https://forum.pdok.nl

De leden van de Special Interest Group Geofysica & Grondradar (SIG BOGG) hebben op 10 en 11 juli 2018 een gezamenlijke verklaring ondertekend.

Doel van de verklaring is om gezamenlijk vanuit een constructieve en collegiale verstandhouding met de opdrachtgever en andere SIG BOGG leden de kwaliteit van de dienstverlening te garanderen. Dit wordt gerealiseerd door het vakgebied geofysica breed te promoten, de inzet van de gekozen geofysische techniek en uitvoering weloverwogen te maken, en integer en transparant te streven naar een continue verbetering van kwaliteit in hun projecten.   

Over de SIG BOGG

De SIG BOGG heeft tot doel om de mogelijkheden van geofysisch onderzoek breed bekend te maken en om kwaliteit van het geofysisch onderzoek continu te verhogen. Kennisoverdracht doet de SIG BOGG door informatie over geofysisch onderzoek te delen met eindgebruikers en onafhankelijk advies te geven over de mogelijkheden van geofysisch onderzoek. De kwaliteit van het onderzoek willen de leden van SIG BOGG verhogen door kennis en kunde (‘best practices’) over geofysisch onderzoek met elkaar te delen.

Lees hier de hele verklaring van de SIG BOGG leden

 

Delta Marking

DeltaMarking

Fugro

Fugro

Heijmans

Heijmans

MapXact

Mapxact

Medusa 

Medusa

Saricon 

Saricon

Terra Carta

Terracarta