Image
22 februari 2023

Onderwijs staat hoog op de agenda van GeoBusiness NL.

De Marktmonitor 2022, die wij in januari 2023 hebben gepubliceerd, geeft opnieuw aan dat de behoefte aan nieuw personeel in onze sector groot is. Onder onze leden geeft 76% aan op zoek te zijn naar nieuw personeel. Er is vooral behoefte aan HBO gekwalificeerd personeel, maar ook de behoefte aan MBO en WO geschoold personeel is onverminderd hoog.

Vanuit het Platform Onderwijs en Onderzoek coördineren wij de onderwijs activiteiten vanuit GeoBusiness NL. In het meest recente overzicht (25-01-2023) van onze onderwijsactiviteiten geven we een overzicht van de geo-onderwijsactiviteiten in Nederland en hoe wij hierbij zijn betrokken. Daarbij gaat veel aandacht uit naar het landmeetkundig (geodesie) onderwijs op MBO en HBO niveau, de nieuwe Crebo opleiding Vakexpert Geo, Data & Design, de promotie van keuzedelen maatvoering technieken en 3D-modellering in de infra en de RIF Geodesie & Geo-ICT. 

In de onderstaande afbeeldingen wordt inzichtelijk gemaakt hoe het geo-opleiding aanbod eruit zou moeten zien voor het levenlang ontwikkelen en opleiden van landmeters en geo-data specialisten.

Aan de hand van deze visie wordt onderwijs ook geagendeerd binnen de landelijke politiek bij de ministeries van BZK en OCW.

Op 26 april 2023 organiseert het Platform Onderwijs en Onderzoek een onderwijsmiddag om met haar leden in gesprek te gaan over deze onderwijsactiviteiten. In dat gesprek horen wij graag wat wij anders, beter en/of nog meer kunnen doen.

Interesse in de onderwijsmiddag op 26 april 2023? Stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

   Plaatje 1 LLLPlaatje 2 LLL