Image
31 mei 2021

Onderwerpen:
ALV 24 juni, start Omgevingswet 1 juli 2022, GeoSamen 2, Jong GeoBusiness NL, Ledentevredenheidsonderzoek 2021, AVG 3 jaar in NL, Beter Aanbesteden 2021 - 2024.

logo

Beste Anke,

Deze mail wordt verstuurd naar alle contactpersonen van alle lid-bedrijven van GeoBusiness NL

Hoewel het weer nog niet echt mee wil werken begint er toch langzaam hoop te gloren dat we weer meer fysieke bijeenkomsten kunnen gaan organiseren. Om te beginnen een 'save the date' voor de jaarlijkse netwerkbijeenkomst met BBQ op 28 september 2021. We hopen elkaar dan weer te kunnen ontmoeten en bij te praten.

Online ALV met sprekers 24 juni 2021
Op donderdag 24 juni 2021 organiseren we nog een keer een online ALV met sprekers over de Nationale Geo-Infrastructuur, de SIG BOR en het geo-onderwijs. De bijeenkomst start om 15.30 uur. Als je je aanmeldt via onderstaande link ontvang je een dag van te voren de link naar Zoom. Registratielink online ALV 24 juni 2021

Nieuwe datum voor zorgvuldige start Omgevingswet 1 juli 2022
De beoogde inwerkingtredingsdatum van de Omgevingswet wordt met een half jaar verplaatst naar 1 juli 2022. Dit geeft het Rijk, gemeenten, provincies, waterschappen en uitvoeringsorganisaties meer ruimte om de implementatie van de wet op een zorgvuldige en verantwoorde wijze af te ronden. Dat meldt minister Ollongren van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties vandaag 27 mei 2021 in een brief aan beide Kamers. Lees meer op de website van Aan de slag met de Omgevingswet.

GeoSamen 2
Op 11 mei 2021 heeft het TopTeam van GeoSamen de visie GeoSamen Een visie op de geosector 2021-2025 ondertekend. De vaststelling van GeoSamen 2 vormt een belangrijke mijlpaal in de bestaande samenwerking tussen bedrijfsleven, wetenschap en overheid. Nu komt het aan op de uitvoering. Er zal de komende tijd gewerkt worden aan een uitvoeringsprogramma met onder meer:

  • Verbeteren communicatie over wijzigngen NGII
  • Afstemmen rond volgende stap NGII, governance, finanaciering
  • Samenwerken aan een Nationale Digitale Tweeling
  • Vaststellen gezamenlijke wensen voor opleidingsprogramma’s

Jong GeoBusiness NL
Op 22 april was de eerste Jong Geobusiness meeting, waarin een groep enthousiaste geo-specialisten bijeen kwamen. Naast een kennismaking is er gesproken over activiteiten die gepland gaan worden, en de koers die Jong Geobusiness in kan slaan wat betreft onderwerpen en thema’s. Deze informatie gaat gebruikt worden om het platform nog nuttiger te maken voor deelnemers. Zo kwamen er al ideeën op voor sessies over FME en basisadministraties, voor het inscannen van kerkjes met fotogrammetrie, en werd een Jong GBN BBQ op hoofdlijnen besproken. Wordt vervolgd! Meedoen? Stuur een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ledentevredenheidsonderzoek 2021
In het voorjaar hebben we weer een ledentevredenheidsonderzoek uitgevoerd. De leden geven GeoBusiness NL met een 7,8 een mooi rapportcijfer. In bijgevoegd document een samenvatting van de resultaten die wij zullen gebruiken voor de verbetering van onze dienstverlening.
20210506 Samenvatting Ledentevredenheid 2021

AVG alweer drie jaar in Nederland
Op 25 mei was de AVG alweer drie jaar in werking. Speciaal daarom heeft AVG-verenigingen een AVG 3 jaar editie nieuwsbrief selectie gemaakt. Lees hier deze nieuwsbrief met onder anderen informatie over de AVG en vaccinatie van werknemers. Leden die het AVG-programma willen gaan gebruiken kunnen zich aanmelden met de kortingscode GEOAVG50.

Beter Aanbesteden 2021 – 2024
De actieagenda Beter Aanbesteden die werd uitgevoerd in 2018-2019 krijgt een vervolg. Het vierjarige programma Beter Aanbesteden 2021 - 2024 is gericht op het verbeteren van de inkooppraktijk door te investeren in kennis van betrokken partijen en dialoog en samenwerking tussen overheden en ondernemers. Het vervolgprogramma Beter Aanbesteden loopt van 2021 tot en met 2024 en streeft het volgende doel na: Een professionele inkooppraktijk waarin goed geïnformeerde publieke opdrachtgevers (bestuurders, interne opdrachtgevers en inkopers) op basis van dialoog, begrip voor elkaars belangen en wederzijds vertrouwen opdrachten aanbesteden aan deskundige bedrijven met een passend aanbod om zo bij te dragen aan innovatie en maatschappelijke doelen. Beter Aanbesteden is een samenwerking tussen het ministerie van Economische Zaken en Klimaat, VNG, VNO-NCW/MKB-Nederland en PIANOo.

FIG Working week 2021
Nederland is de virtuele host van de FIG e-Working Week. FIG, de ‘International Federation of Surveyors’, brengt jaarlijks geodeten, landmeters en geoprofessionals bij elkaar. Van de organiserende kant doen we ons uiterste best om er een onvergetelijke conferentie van te maken waarbij de Nederlandse kennis en kunde als een rode draad door het programma loopt. Werk dan mee aan interactieve sessies en geef jezelf een podium! Lees meer over de mogelijkheden tijdens de FIG 2021: FIG2021_PodiumNL

Meer informatie bij Paula Dijkstra of Marien de Bakker via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Agenda
In de agenda op onze website staan de data van al onze bijeenkomsten vermeld, evenals de data van andere voor de leden interessante bijeenkomsten. Mis je hier iets? Laat het dan weten aan Monique Pietjou.


met vriendelijke groet
GeoBusiness Nederland