Vanaf 25 mei 2018 handhaaft de Autoriteit Persoonsgegevens (AP), de Nederlandse privacytoezichthouder de nieuwe privacywet (AVG). Alle vormen van verenigingen, dus ook GeoBusiness Nederland, moeten aan de AVG voldoen. De nieuwe wet verwacht van verenigingen, bedrijven en ondernemers om actief veel stappen te ondernemen: alles omtrent privacy uitzoeken, regelen en vastleggen. 

Het ministerie van Justitie en Veiligheid heeft in samenwerking met VNO-NCW en MKB-Nederland een brochure uitgebracht over wat de AVG betekent voor de ondernemer. Lees de brochure.

Meer informatie over de AVG en informatie voor ondernemers en bedrijven vindt u op de AVG pagina van VNO-NCW en MKB-Nederland.

Net als vele andere brancheverenigingen is GeoBusiness Nederland partner geworden van AVG Verenigingen (Lijst met partners AVG Verenigingen) . Daardoor kunnen alle GeoBusiness Nederland-leden hulp krijgen om te voldoen aan de eisen van de nieuwe privacywet Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).  Er is een 15-stappenplan ontwikkeld. Wie alle stappen goed doorloopt en de instructies opvolgt, voldoet aan de eisen van de wet. Leden van GeoBusiness Nederland krijgen een korting van 50% op gebruik van het programma. Alle hoofdcontactpersonen krijgen hierover een e-mail. Kijk voor meer informatie op de website AVG voor het MKB.

Ga direct naar het online programma via www.avg-programma.nl/geobusiness en vraag bij het bureau de kortingscode aan.

 

Over GeoBusiness Nederland en de AVG

GeoBusiness Nederland neemt alle noodzakelijke maatregelen om te voldoen aan de AVG. Dit geldt met name voor onze administratie, CRM systeem, website en uitingen via social media zoals Twitter en LinkedIn. Daarom uw aandacht voor het volgende:   

Tijdens bijeenkomsten van GeoBusiness Nederland worden over het algemeen foto's gemaakt door het bureau. Deze foto's worden door GeoBusiness Nederland gebruikt in verslagen, op haar website en op haar Twitter en LinkedIn kanalen. In het kader van de AVG wetgeving die per 25 mei 2018 ingaat zullen wij u vanaf heden bij iedere registratie voor een bijeenkomst vragen of u hiermee akkoord gaat. Registreren voor een bijeenkomst betekent dan dat u ook akkoord gaat met het gebruik van foto's die genomen worden tijdens de bijeenkomst voor bovengenoemde doeleinden.