Image

Lobby agenda

In onze lobby agenda onderbouwen wij de rol van het geo-bedrijfsleven in de geo-sector en daarbuiten en geven wij invulling aan onze ambitie om een bijdrage te leveren aan de grote maatschappelijke uitdagingen zoals een duurzame samenleving, klimaat adaptatie en energie transitie en slimme mobiliteit.

In 2013 heeft GeoBusiness Nederland voor het eerst haar lobbyagenda gepresenteerd. In de loop der jaren hebben wij onze lobbyagenda eenvoudiger gemaakt en werken wij aan de hand van drie speerpunten:

  • Een gelijkwaardig en eerlijk speelveld met duidelijke afspraken met onze partners in de overheid
  • Economische groei voor onze leden en onze sector
  • Onderwijs en onderzoek waarmee wij ondersteuning willen geven aan het geo-onderwijs in Nederland op alle niveaus en ervoor willen zorgen dat de krapte op de arbeidsmarkt wordt opgelost.

Voor deze drie speerpunten hebben wij zeven lobbypunten geformuleerd. Dit vormt de huidige lobbyagenda van GeoBusiness Nederland.

GeoBusiness Nederland gebruikt deze speerpunten voor haar eigen interne organisatie.  Met thematische werkgroepen (Platformen en Special Interest Groups) laten wij zien waar wij voor staan en hoe wij vanuit een goed georganiseerd netwerk een bijdrage leveren om het gebruik en efficiënt toepassen van geo-informatie in de maatschappij te vergroten.

Wij kunnen dit niet alleen realiseren. Daarom zoeken wij nadrukkelijk de samenwerking met de partners in de driehoek.

Wij nodigen dan ook iedereen uit om hier met ons verder over na te denken om zo onze gemeenschappelijke ambitie te kunnen realiseren.